کلاس دهم

کلاس دهم تحصیلی

کلاس دهم

کلاس دهم تحصیلی

بیشتر بخوانید ، بیشتر بدانید

بایگانی

نمونه سوالات فصل پنجم زیست پایه دهم

شنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۰۱ ق.ظ
1- به سوالات زیر به اختصار جواب دهید. -  غذا نیاز ما را به……….و ………تامین می‌کند. -   قند میوه ……… و قند شیر………می‌باشد. -   چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیب‌زمینی آسانتر است؟ -   یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟ -   یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟ -  علت بیماریهای کواشیورکور، شب‌کوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟ - کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟ -  مصرف سیکلامات‌ها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟   2ـ الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟   3ـ هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟   الف) کواشیورکور        ب) گزروفتالمی          ج) اسکوروی        د)گواتر   4- دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟   5- دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟   6ـ نقش محافظت کننده‌ها در مواد غذایی چیست؟   7- الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟   ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟   8- کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.   الف- آهن     ب‌ـ نیاسین          ج‌- کلسیم                  دـ ویتامین B1   9- آمیلوپلاست چیست؟   10- تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)   11- دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون  در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود می‌آورد ؟   12- کمبود و ازدیاد  چه نوع ترکیبات آلی  و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟ الف- کواشیورکور      ب‌- کم خونی       ت‌- بری بری       پ‌- سخت شدن کبد      ج‌-راشی‌تیسم     ح‌ - شب کوری   13 – دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟   14- اسید آمینة اساسی چیست؟   15- منابع ویتامین D  را بنویسید؟   16- فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟   17- کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری  در بدن ایجاد می کند؟   الف- ویتامینB1         ب‌- پروتئین        ج‌- ید       دـ آهن   18- فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)   19- نوع قند موجود در شیر و میوه‌ها را بنویسید؟   20- گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی  به وجود می‌آید و علائم آن چیست؟   21- علت بیماریهای کواشیورکور، راشی‌تیسم، شب‌کوری، و بربری را فقط نام ببرید؟   22- کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟ کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟   23- اصطلاحات زیر را تعریف کنید. الف‌ـ اسید آمینه اساسی     ب‌ـ تیروکسین        ج‌- گلوتامات‌مونوسدیم   24- نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است) الف ‌ـ سدیم           ب‌- کلسیم        ج‌ـ ویتامینA          دـ ویتامین C   25- یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟ الف‌ـ لاکتوز        ب‌ـ کلسیم     ج ‌ـ سلولز       دـ پروتئین مایع   26- علت بیماری پلاگر چیست؟   27- دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟   28- جمله زیر را تفسیرکنید.   (مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).   29- اعمال  ویتامین A را در بدن بنویسید؟   30- منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.   31- علت بیماری راشی‌تیسم و آسکوروی چیست؟   32- ویتامین‌ها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.   33- وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم می‌باشد. علت را بنویسید؟   34- محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟   35- علت تغییر رنگ میوه‌ها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟   36- افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟   37- در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟ الف‌)کلسیم        ب‌)آهن      ج ‌) ویتامینA         د) ویتامینC   38- چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟   39- از افزودنیهای غذایی محافظت کننده‌ها چه نقشی دارند؟   40- از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید؟   41- الف‌- قند موجود در شکر چه نام دارد.   ب‌- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟   42- الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟   43- کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟   44- از دو افزودنی غذایی گلوتامات‌مونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟   45- آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.   46- چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟   47- مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.   الف‌- سیکلامات‌ها      ب‌- مصرف بیش از حد ویتامین D   48- چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">